Velkommen til NO*Stalderkattens

Vi, Jan og Tove Stalder, fikk vårt stamnavn i 2009. Vi bor nær Svinesund, akkurat over grensen til Sverige. I årene før vi fikk vårt stamnavn var vi aktive på utstilling med huskatter. 

Vi fikk mer og mer interesse for katt, og var lenge på utkikk etter "vår" rase. Litt tilfeldigheter gjorde at vi i 2008 endte opp med ei rød hellig birmajente ved navn (N)Khanikatts Claudia. Det er Claudia's fortjeneste at vi i dag har en forkjærlighet for rødt, creme og padder.Det er bl.a. hennes linjer vi viderefører i dag.

Vi forelsket oss også i rasen somali, både i form av gemytt og utseende.
Vi hadde et lite oppdrett av rasen, men i 2016 la vi imidlertid oppdrett av somali på is. Vi er glade for at gode venner viderefører noen av linjene der.
Vi har nå bare en "gammel" kastratjente i hus.

Vi har vært avhengige av gode mentorer, bl.a. Ketil Myrholt som fikk oss inn i birmamiljøet, han ga oss en brennende interesse for rasen og har bidratt med mye kunnskap for å komme dit vi er i dag. VI er ofte å se på utstillinger, både i inn- og utland, som oftest treffes vi på stand for Farmina og raseringen Norske Birmavenner.

Videre har vi vært heldige med gode og seriøse oppdrettere, som har gjort at vi har fått inn nye katter i oppdrettet vårt. Vi er dem evig takknemlig. Man er også avhengig av å ha et godt samarbeid med andre oppdrettere, det igjen bidrar til kunnskap og lærdom. En kjensgjerning for birmaoppdrettere, er at dette er en av de vanskeligste rasene å avle på, da det er så mye som skal stemme på en birma.

Birmaen er kattens Rolls Royce, synes vi.
Vi jobber aktivt for å fremme birmaen,
og prøver hele tiden å forbedre "vår" rase i h.h.t. helse, gemytt og standard. Men for å få vårt avlsprogram til å fungere, er vi også avhengig av flinke fôrverter.
Så dersom du er ute etter en birma, og f.eks går i tanker om å begynne oppdrett, kan dette være en fin måte å starte på. Det eneste vi forlanger er at du finnes i rimelig nærhet av oss geografisk. Ønsker du en venn for livet, og har tid og mulighet, ta kontakt.
Vi avler ikke i stor skala, kombinasjonene er alltid gjennomtenkt, og vi er opptatt av at kattunger fra oss er godt sosialiserte og trygge når de flytter i nytt hjem. Oppfølging er en selvfølge.

Vi er svært opptatt av helse og tester regelmessig for forskjellige parasitter, samt HCM/RCM tester våre avlskatter.

Vi håper dere vil like vår hjemmeside, og ser fram til å dele stort og smått med dere fremover.

Kattegården, hele hagen bak huset er gjerdet inn

Kattegården, hele hagen bak huset er gjerdet inn

Pawpeds G1

Pawpeds G1

NRR Diplomoppdretter

NRR Diplomoppdretter

God plass for kattene å boltre seg på

God plass for kattene å boltre seg på

PawPeds G2

PawPeds G2