NO*Stalderkattens Sacred Birmans

NO*Stalderkattens Sacred Birmans

Velkommen til NO*Stalderkattens

Vi, Jan og Tove Stalder, fikk vårt stamnavn i 2009. Vi bor nær Svinesund, akkurat over grensen til Sverige. I årene før vi fikk vårt stamnavn var vi aktive på utstilling med huskatter.

Vi fikk mer og mer interesse for katt, og var lenge på utkikk etter "vår" rase. Litt tilfeldigheter gjorde at vi i 2008 endte opp med ei rød hellig birmajente ved navn (N)Khanikatts Claudia. Hun gjorde det bra i utstillingsmiljøet, og ble ganske raskt SUPREME CHAMPION. Claudia har flere bra avkom etter seg.

Vår første somali kom i hus ikke så lenge etter. Takket være S*Catnip's oppdrett i Sverige flyttet vår S*Catnips Oops Ofeia, ei lita blå somalifrøken inn til oss høsten 2009. Hun hentet vi egentlig hjem som selskap til vår birmadronning, men prinsesse Ofelia har også gjort at vi har fått en brennende interesse også for somalirasen, både i form av gemytt og utseende. I 2016 la vi imidlertid oppdrett av somali på is, og har nå bare to "gamle" kastratjenter i hus. Du finner bilde av Ofelia og Kassandra her.

Ettersom oppdretterne til disse jentene, Ketil Myrholt og Birgitta von Oelreich, var så flinke til å geleide oss videre inn i oppdrettsmiljøet og alt hva det innebærer, ble disse to jentene grunnlaget for vår vei videre.

Underveis her vi blitt kjent med mange flotte mennesker som har bidratt med mye kunnskap. Vi vil gjerne takk Anne og Carina Wiker og Eva Lill Bratli for den jobben de har gjort med vår gamle hjemmeside.

Vi prøver hele tiden å forbedre "vår" rase i h.h.t. helse, gemytt og standard, og er på god vei, synes vi. Men for å få vårt avlsprogram til å fungere, er vi også avhengig av flinke fôrverter. Så dersom du er ute etter en birma, og f.eks går i tanker om å begynne oppdrett, kan dette være en fin måte å starte på.

Eller om du bare har lyst til å ha en venn for livet, ikke har mulighet til å kjøpe, men føler du har tid og mulighet til å være fôrvert, er vi veldig interessert å høre fra deg. Det eneste vi forlanger er at du finnes i rimelig nærhet av oss geografisk.

Vi håper dere vil like vår nye hjemmeside, og ser fram til å dele stort og smått med dere fremover.

Kattegården, hele hagen bak huset er gjerdet inn

God plass for kattene å boltre seg på

NRR Diplomoppdretter

Pawpeds G1

PawPeds G2