Oppsummering utstillingsåret 2018

Vi er så heldig å ha Farmina i ryggen, i form av sponsing av sand og et fantsastisk flott fôr, i tillegg til det å få stå på stand og bli kjent med mange flotte mennesker. I den forbindelse har det blitt en del utstillinger i løpet av året. Vi takker Farmina for tillit og støtte gjennom 2018, og ser fram til et nytt år sammen med dere.

Vi har hatt, vil vi si, full klaff i 2018. NO*Stalderkattens har for første gang en NATIONAL WINNER i kategori I. Veldig spesielt er det at det er en skilpadde, og det er første gang i Norge siden denne tittelen kom på banen for en del år siden.

NW SC NO*Stalderkattens Leyla, som er datter av vår egen Gina og SC SE*Amloves Freedom, er i tillegg til NW, nr 1 fertil hunn i kategori I. Hennes mor Gina er nr 3 med relativt få utstillinger. Pappa til Gina, vår store kosebamse Elmer, står øverst på pallen i kastrat hann kategori I. Han ble kastrert i juli, og med bare et halvt år med utstilling var dette overraskende. Vi er superglade, stolte og fornøyde birmaeiere.

Dessuten har enda en datter a Elmer, NO*Stalderkattens Mikkeline rukket å bli JUNIOR WINNER i 2018, og oppnådd 3. plass ungdyr på Årets Katt. Vi er så heldige å ha fått et godt og nært forhold til hennes fantastiske eiere, Hilde M Grensbråten og Marie G Lorvik. Det var nok meningen at Milla kom til dere.

Vår flotte fôrvert, Linda Bjørk Ódinsdóttir, har æren for at Leyla har kommet så langt. Vi står som eiere på papiret, men det er Linda som har reist land og strand rundt og selv stått for alt bad og stell på denne jenta. Vi er også heldige som har fått bli kjent med Lindas fantastiske Islandske familie, som flere ganger har vært i Norge for å være med Leyla på utstilling.

Linda er litt lik alle oss andre "crazy catpeople": hellig birma, utstillinger og sosialt samvær har blitt en livsstil, ikke bare en hobby. En tilfeldighet var det at vi ble kjent med Linda, takket være våre gode venner Anne & Carina Wiker som tilfeldigvis havnet ved siden av en forsiktig, helt ny og uerfaren utstiller med sin rødmaskede Linus. De tok seg av Linda på hennes første utstilling, og hun ble bitt av den berømmelige utstillingsbasillen. Nok et eksempel på hvor viktig det er å ta vare på og hjelpe nye i gang.

Alle vet at det er opp- og nedturer med avl og oppdrett. Vår fineste Backkara's Go-Go Girl aka Snella, ble nr 1 avlshunn i 2018, men med kun 2 tellende resultater ble det ingen premiert plass, da kravet er 3. Hun skulle vært med på Østfoldkatten og konkurrert der, men ca 3 uker før utstillingen mistet vi henne brått i blodpropp. Det var en helt forferdelig opplevelse, det gikk så fryktelig fort. Det var et stort sjokk, og det vil alltid være et stort savn, hun ble bare 7 år.

Snella var så utrolig spesiell både i utseende og væremåte, og ga oss flotte avkom, bl.a. Elmer, Elias og Kaisa for å nevne noen.

Vi vet at (N)Khanikatts Rowena også er borte nå, hun ble en gammel dame, den flotte padda oppdrettet av Ketil Myrholt. Hun var mormor til vår Gina, og årsaken til at vi er spesielt opptatt av padder, rødt og creme.

Det er takket være flere gode oppdrettere at vi er der vi er i dag. Vi er ydmyke og takknemlige for godt samarbeid og tillit fra andre oppdrettere. Vi klarer ikke lage fine birmaer uten hjelp og samarbeid med andre, og man skal slettes ikke ta på seg all ære selv. Vi blir aldri utlærte, noen liker den type birma og andre den typen, noen legger vekt på en ting, andre på noe annet.

Birmaoppdrettere vet hvor vanskelig det er med birma, da så mye skal være på plass. Uansett skal man ha stor respekt for andres arbeid og håper vi birmaoppdrettere sammen fortsatt kan ha glede av andres fremgang, og være med på å fremme vår hærlige rase.

Jan med Mikkeline

Jan med Mikkeline

Vår NATIONAL WINNER Leyla

Vår NATIONAL WINNER Leyla

Linda med Leyla

Linda med Leyla

NO*Stalderkattens Mikkeline JW

Mikkeline, aka Milla, eid av Hilde Marie Grensbråten og Marie Grensbråten Lorvik, klarte det vi ikke trodde var mulig på Østfoldkattens utstilling nå i oktober.

Milla er født i februar, hadde 3 BIS fra før, og vi må innrømme at vi begynte å leke med tanke på muligheten til en JW-tittel, men at det var på Norges største utstilling hun skulle ta den hadde ingen av oss trodd.

Stor konkurranse med 7 flotte ungdyr i panel. Hun fikk 3 stemmer lørdag, og det holdt til en BIS, søndag fikk  hun 6 av 7 stemmer og da var JUNIOR WINNER-tittelen et faktum. Tårene rant både hos eier og oppdretter, det var stort å være med på. Vi er evig takknemlig for at hun havnet nettopp hos Hilde og Marie. Noen ganger er det bare en mening med ting...

Vi hadde også en stor heiagjeng rundt henne, og er så glad for at vi har så mange flotte venner, kattungekjøpere, fôrverter og birmaeiere rundt oss som var med og feiret både JW og også Mikkelines niese Leyla som endte opp med 2 BIS og SC-tittel.

Vi som oppdrettre er utrolig stolte av våre avkom og deres eiere. Uten eiere og fôrverter hadde vi ikke vært der vi er i dag.

Milla er datter av Jackie og Elmer, hun viser stor likhet med sin pappa både i utseende og temperament. Faktisk ble pappa Elmer JW på samme utstilling nesten nøyaktig 4 år tidligere.

Vi har nå 4 Junior Winnere fra vårt oppdrett; Elias, Elmer, Jambo og Mikkeline. Vi takker for støtten av gode venner og takker ydmykt for alle gratulasjoener.

SW SC NO*Stalderkattens Elias JW DSM

Elias er kullbror til vår egen Elmer, og begge gutta har en flott utstillingskarriere bak seg allerede. Elias var eid av Laila Sørevik fram til hun så brått gikk bort i 2016. Laila var en ivrig utstiller, og var ofte å se. Mange av oss føler at hun fortsatt er tilstede.

Hennes mann Per Aage Sørevik og datter Anina Sørevik tok over eierskapet, og har fortsatt å stille ut Elias i Lailas ånd. Han har over 30 BIS og 5 BOB bak seg på diverse utstillinger i inn og utland.

I 2014 ble han Scandinavian Winner som ungdyr og i stor konkurranse. Samme år ble han Junior Winner og nr 2 på World Winner i Praha.

I 2015 tok han sin SC-tittel, og i 2017 ble han DSM. Han har tronet topp 3 på Årets Katt i NRR 3 år på rad, og det tror vi er historisk i Norge når det gjelder en rød birma.

Som oppdrettere til denne gutten er vi utrolig stolte over hva han hittil har oppnådd, og er veldig glad for at Per Aage og Anina er med oss videre.

Elias på World Winner i Praha 2014

Elias på World Winner i Praha 2014

Elias og Per Aage etter BIS to dager på rad

Elias og Per Aage etter BIS to dager på rad

NO*Stalderkattens Hermine

Hermine aka Mimosa, er født her hos oss 29.07.15, og er straks 3 år. Foreldrene er SC SE*Amloves Freedom og GIC Backkara's Go-Go Girl. Mimosa bor hos Bjørg Haugen Christensen Zachariades som har stamnavn NO*Highgroves. 

Mimosa ble kastrert etter 1 kull, og har aldri vært på utstilling før nå i år. På TERAK i juli stilte hun for første gang. Berømmer hennes eier Bjørg som ikke har vært så mye på utstilling, for å ta henne med. Mimosa oppførte seg eksemplarisk og ble til og med NOM på lørdagen.

Vi takker Bjørg for at vi for første gang fikk stilt avlshunn - hennes mor GIC Backkara's Go-Go Girl tok både BIV og NOM med stemme i panel begge dager i tillegg til en bra poengsum som avlshunn.

Leyla, SBI f

GIC NO*Stalderkattens Leyla er født 14.04.17, og er en av 4 i  et kull etter vår SC SE*Amloves Freedom, SBI n og SC NO*Stalderkattens Gina, SBI d. Hennes søsken er Lasse, som bor hos en fantastik familie på Nøtterøy, Legolas, som bor hos Anne Merete Tøssebro som avlshann, og Lana, som havnet i Spania som avlshunn.

Leyla så lovende ut som kattunge, og vi satte henne på fôr hos Linda Bjørk Ódinsdóttir. Linda har også Linus fra før, en rødtabby birmagutt. De tre L'ene er en perfekt kombinasjon som stadig er å se på utstillinger rundt om. Vår Leyla har vekket oppmerksomhet i birmamiljøet og blant dommere. 

Vi er stolte oppdrettere av ei skilpaddejente som etter vår smak utvikler seg bra. Hun har en flott utstillingskarriere bak seg så langt, og vi er evig takknemlig for vår flotte fôrvert som blir med oss land og strand rundt for å stille katt. Planen er å stille henne på noen utstillinger til ut året, og deretter sette kull på henne.